Knivslibning

Artiklen er skrevet af Jacob Kamman fra JacobKamman.dk


Jeg elsker mine knive!

Jeg har tidligere skrevet lidt om min arvelige last og afhængighed af mange og gode knive… Læs den historie HER!
Dengang skrev jeg lidt om et lille udvalg af knive og derefter beskrev jeg hvordan jeg sleb dem ved hjælp af to meget fine Japanske slibesten. Jeg skal være helt ærlig med jer og indrømme at de to slibesten har jeg faktisk ikke brugt siden!

I teorien er de to sten den helt rigtige måde at slibe knive på, men i praksis må jeg simpelthen indse at jeg ikke får det gjort!
Jeg kan se og høre fra min far, at han bruger den tid der skal til og han sidder jævnligt med en lille lup og nørkler med sine knive. Jeg har aldrig oplevet min far have en sløv kniv, men jeg ved også nu, at det jo ikke kommer af sig selv.

Et lille udvalg af nogen af mine yndlings-knive! Lige fra Swing blade til den store Puma Stik-kniv!

Jeg fik for et par måneder siden tilsendt en ny smart knivsliber som jeg ville teste. Efter denne lille gadget er ankommet, har jeg glemt alt om de to japanske slibesten og jeg har igen skarpe knive!
Slibemaskinen hedder en “Warthog V-Sharp Classic II” og er simpelthen så nem at bruge. Da jeg pakkede den ud af æsken var den faktisk klart til at bruge og efter en kort gennemlæsning af manualen gik jeg i gang!
De to slibesten som man kører knivbladet ned af, kan stilles i tre forskellige vinkler: 20, 25 & 30 grader. Jo mindre vinkel, jo skarpere kniv, men også mere sart klinge.

Tre indstillingsmuligheder: 20, 25 & 30 grader!

Til jagtknive er 25 grader en fin indstilling, for kniven bliver skarp men også rimelig “robust” så man ikke mister skæret så snart man rammer en knogle eller lign. Til mine fileterings-knive, derhjemme i køkkenet, vil 20 grader være perfekt!
De små slibesten kan man også vende rundt, så når man har sikret sig et godt skær, så vender man dem bare rundt og så kan man finslibe med endnu en slibesten.

Man kan vende stenene, så kniven kan få endnu en slibning med en rigtig fin sten!

Proceduren er super nem, man kører blot kniven langs den lodrette guidestang og så bliver man ellers ved med de flydende bevægelser indtil man syntes skæret er blevet godt nok. Når man har gjort dette på alle ens knive, så vender man stenene om og giver hver kniv et par strøg med de fine sten!

Start oppefra, inderst med kniven
Før så kniven i en flydende bevægelse helt i bund, samtidig med at man hiver hånden til sig!
Det er ligemeget hvor lang bladet er, maskinen kan klare alle slags knive!

Selve slibemaskinen er faktisk meget stabil og diskret, så de sidste par måneder har den bare stået i vores køkken, så alle køkkenknivene lige kan få et strøg en gang imellem!
Med denne lille sag i hjemmet har jeg nu kun skarpe knive og det er jo en vigtig ting for en rigtig jæger… Det er næsten lige så vigtigt som at have en velholdt og rustfri skyder med på jagt!

Knæk & Bræk og pas nu på jeres fingre..;)

 


Artiklen er skrevet af Jacob Kamman.
Du kan følge ham på hans blog-side her: JacobKamman.dk hvor han regelmæssigt blogger om hans jagtoplevelser.

Diamant knivsliber – V-Sharp Classic II

799,00 DKK

V-Sharp Classic II er verdens første slibesæt med 3 håndjustérbare indstillingsmuligheder på 20, 25 og 30 grader. Sættet er fremstillet i stål, aluminium og plast, så du har et godt knivslibe sæt i mange år.

Varenummer: 540006 Kategori:
Læs mere