Forskellige vildtkamera mærker

 
Det kan være svært at vælge det helt rigtig vildtkamera, for der findes utroligt mange forskellige produkter på markedet.

Hos Dangate tester vi løbende nye vildtkamera modeller for altid at tilbyde de helt rigtige produkter til vores vildtkamera program.

Vores anbefaling er først og fremmest, at du skal vælge et vildtkamera fra en anerkendt producent.

Der er mange gode kameraer på markedet – men endnu flere dårlige. Brug derfor ikke dine penge på såkaldte NO-Name produkter. Glæden over en billig pris falmer hurtigt, når kvaliteten ikke er som den skal være.
Hvad skal du så vælge ? Vi giver her en anbefaling på baggrund af testresultater og observationer foretaget af os selv og uvildige instanser.

Et vildtkamera skal være hurtig til at reagere på bevægelse, og det skal hurtigt kunne optage billedet. Det må ikke tage mere end 2 sekunder at optage billedet. Ellers får du mange halve dyr på billederne eller slet ingen.
Natbelysningen skal være med IR-lys (infrarødt lys) i en god kvalitet, så du får glæde af dit vildtkamera i alle døgnets 24 timer.
Kamerahuset skal være solidt i både konstruktion og materiale. Ellers holder det ikke til den lidt hårde brug, som et vildtkamera kan blive udsat for, når det hænger ude i alt slags vejr.
Betjeningen af vildtkameraet skal være enkelt og lige til, så det er nemt at betjene.
Batteriernes levetid skal være fornuftige, så du ikke hele tiden oplever, at vildtkameret går tør for strøm.

Optage afstanden skal være minimum 14 meter eller derover.
En god service og support er særdeles vigtig, så du får maksimal glæde og gavn af dit vildtkamera. Hos Dangate kan vi klare de fleste kamera reparationer selv, og vi har mange års erfaring med drift af vildtkamera. Spypoint har reparationscenter i Tyskland, så reparationer vi ikke kan klare selv, sendes hertil med en forholdsvis kort servicetid.

Spypoint

Dangate er eksklusiv distributør af Spypoint´s produkter i Danmark og Sverige.

Spypoint er et canadisk produkt, der igen og igen bliver testvinder på en række væsentlige parametre.

Spypoint udmærker sig først og fremmest ved en utrolig enkel betjening. Vores påstand er, at ALLE kan betjene et Spypoint vildtkamera.

Vildtkameraerne reagerer hurtigt på bevægelser, og billeder optages ultra hurtigt.

Kameraerne har en imponerende lang optageafstand og har vel nok markedets længste rækkevidde af IR Flash (natbelysning). SPYPOINT kameraer optager de bedst mulige billeder på markedet som følge af en optisk kvalitet, der matcher den elektroniske konstruktion. Med andre ord har deres 9 MP kameraer også en 9 MP linse. Mange vildtkamera producenter tilbyder 8 MP, men på grund af en lavere linsekvalitet, så bruges en særlig software interpolation, der desværre betyder at det er vanskeligt at zoome ind eller forstørre billeder uden en kraftig forvrængning af billedkvaliteten.

SPYPOINT IR-LED bruger en variabel række lysdioder med LED’s vinkler på 10°, 25° og 40°, som frembringer en lysere og bredere belysning. Mange andre producenter fremstiller kameraer med kun 10° LED.

Spypoints kamerahus konstruktion er meget solide, og der anvendes kun de allerbedste elektronik- og plastkomponenter.

Dagbilleder er markedets aboslut bedste.

Spypoints vildtkameraer er designet til at fungere selv under kolde vejrforhold, især når der anvendes et genopladeligt lithium batteri eller et 12 volt kit, som er mindre påvirket af kulde.
Spypoint har et af markedets største tilbehørsprogrammer til deres vildtkameraer. Bl.a. kan der fås et større udvalgt af genopladelige batterier, hvor der også kan kobles solceller til. Det giver sikkerhed for konstant strøm på vildtkameraet, hvilket er ideelt hvis du har langt til dit jagtterræn eller hvis du skal bruge kameraet til overvågning af din ejendom.

BolyGuard (Scoutguard / DLC)

 

BolyGuard / Scoutguard / DLC er varemærker fra samme producent – BolyMedia.
BolyMedia udvikler og producerer de nok mest kendte vildtkameraer på markedet. Derfor er det også kameraer, som ofte udsættes for kopiering.

Det giver anledning til megen forvirring omkring orginaliteten, så det vil være på sin plads kort at ridse situationen op.
I USA sælger BolyMedia deres produkter under varemærket ScoutGuard. I Europa tilhører ScoutGuard mærket et andet selskab. Derfor kan disse kameraer ikke lovligt sælges i Europa under ScoutGuard mærket. Derfor sælges kameraerne under navnet BolyGuard. Se trademark registeringer. Hvad skriver HCOhttp://www.huntingcamonline.com/press_release.html
Der er udbydere som hævder, at kameraet kun er originalt, hvis det er mærket HCO. Det er ikke korrekt !
I Nord Amerika sælges kameraerne under varemærket ScoutGuard igennem firmaet HCO.

Dangate er distributør i Danmark og Sverige af BolyMedia’s produkter under navnet BolyGuard.
Dog skal du være opmærksom på, at der på markedet findes en række kopier af dette varemærke. I et originalt vildtkamera skal der i displayet på produktet være et logo af HCO eller BMC (Boly Media Communication). Fordelen ved BMC mærket er, at de kan software opdateres.

BolyGuard vildtkameraer får også topplaceringer i diverse test. Selvom konstruktionen er ældre, så leverer de stadigvæk imponerende resultateter.

Kameraerne er meget hurtige til at registrere bevægelser og lave billedoptagelser. Det er vigtige parametre.

Konstruktionen er solid og kompakt. Levetiden på batterierne er lang.
På grund af et lavere antal IR dioder er natbelysningen og optage afstanden knap så god som på Spypoint – men stadigvæk en rigtig god kvalitet.
Da konstuktionerne af disse kamera typer har været på markedet nogle år, så er udviklingsomkostningerne også betalt. Derfor kan kameraerne sælges til en meget attraktiv pris.
Kameraerne er produceret i Kina. Vi har bemærket, at der er udbydere af vildtkamera mærket ScoutGuard, der indikere at ScoutGuard skulle være amerikansk produceret. Det er IKKE tilfældet. Det er også produceret i Kina, men det gør det bestemt ikke til et dårligt kamera.

Kameraerne har igennem flere år bevist deres kvalitet. I øvrigt er langt hovedparten af alle vildtkamera produceret i Kina.

UWAY

 

Uway er et amerikanske mærke, som har været længe undervejs.

Der har været en del opstartsproblemer, men i august 2010 kom der produkter på markedet. Det var forventet, at der kom et produkt, som var hurtigt til optage billeder og med en god natbelysning. Dog ser de amerikanske test ud til, at kameraet ikke helt holder det, som var annonceret.

Testene viser en medium god optagehastighed, kort optageafstand og begrænset IR-belysning (natbelysning). Måske ikke lige den start, som UWAY kunne ønske sig.

Produceret i Kina.
Reconyx
Reconyx startede med at producere vildtkameraer i 2002. Ligesom de fleste succesfulde virksomheder var grundlæggerne af Reconyx utilfredse med de på daværende tidspunkt tilgængelige vildtkameraer, og de mente, at de kunne udvikle et nyt og bedre kamera.

Det må siges at være lykkedes. Vildtkamera HC600 er test vinder i 2010, og Reconyx laver markedets absolut hurtigste optagehastighed. Vildtkameraet har en lang sensorzone og en lang IR-belysning – kun overgået af Spypoint.
Desværre er deres priser meget høje.
Produceret i USA som et af de få på markedet.

Bushnell

Bushnell er et amerikansk mærke, der har været på markedet længe, og mærket er vel mest kendt for deres optik. I øjeblikket er Bushnell’s model Trophy Cam det mest aktuelle. Det blev lanceret på markedet i april 2009. Meget identisk med Scoutguard, hvilket også fremgår af test resultatet. Trophy Cam har fordel af et bredt ovevågningsområde og en hurtig billedoptagelse. Minus er en lidt kortere optagezone og IR belysningsafstand.
Produceret i Kina.

Wildview
Wildview vildtkameraer er designet og bygget af StealthCam. Wildview er tiltænk en plads som StealthCam´s billig produkt. Wildview har en lidt langsommere optagehastighed, begrænset optagezone og kort IR-belysningsafstand.

Deres vildtkameraer vil nok være mest anvendelig ved en foderplads.
Produceret i Kina.

Stealth Cam
Stealth Cam trail kameraer er et amerikansk mærke, som har været på markedet i mange år.
Stealth Sniper har traditionelt et super bredt overvågningsområde, som også kendetegner Stealth. Det spoleres dog af en meget langsom billedoptagelse på hele 4 sekunder. Det begrænser antallet af billeder på hver enkelt testafstand.

Stealth Cam er et kamera, som er bedst til at overvåge en foderplads. Alle Stealth jagtkameraer er opbygget over samme system.

Plus: gode natbilleder, mulighed for tilslutning af eksternt batteri.

Minus: Meget langsom billedoptagelse.
Produceret i Kina.

Cuddeback
Cuddeback har med Capture modellen et godt alternativ til modeller No Flash, Expert og Excite models.

Capture modellen er konstrueret til at være brugervenligt og med en optageafstand ud til 15 meter. Selvom Capture har hurtige billedoptagelser, bliver vildtkameraet begrænset af det snævre overvågningsområde, som alle Cuddeback kameraer har. Det medfører desværre, at Cuddeback får et dårligere resultat end andre vildtkamera producenter.

Plus: hurtig billedoptagelse, solid konstruktion.

Minus: Snævert overvågningsområde, begrænset optage afstand.

Moultrie
Moultrie er et amerikansk mærke, som har en række produktet. Moultrie tilbyder et robust og pålidelig vildtkamera.

Optagehastigheden er langsommere end de fleste kamera på markedet.

Overvågningszonen og IR belysningen er kort. Vores vurdering er, at kameraerne bedst passer til overvågning af en foderplads.
Produceret i Kina.
Kilde: http://www.chasingame.com/, www.trailcampro.com