FAQ – Bolyguard SG880


1. Jeg har købt et klar til brug, hvordan kommer jeg i gang?

Du skal have indtastet dit telefon nr eller email afhængig af, hvordan du ønsker at få sendt dine billeder. Indtast telefonnr. eller email på følgende måde via kameraet.

Find fjernbetjeningen til dit vildtkamera

a. Tag fjernbetjeningen (kamera model SG-880, du kan se på kassen, hvilken kamera model du har)

b. Åbn klappen i bunden af kameraet.

c. Tænd kameraet i TEST tilstand (se pkt. 3).
Nu tænder kameraet op i start mode

d. Brug nu fjernbetjening og tryk på MENU knappen.

Derefter skal du gå til punktet “send billeder til”. Anvend piletasterne på fjernbetjeningen. Vælg “Phone” (MMS) eller e-mail (GPRS), alt afhængig af om du vil have billederne sendt som MMS eller e-mail.

e. Tryk på “OK” knappen og du kan nu taste enten mobil nr eller email ind jf billed. Tryk på “#” til skifte mellem hver indtastning. Brug knappen “1” for at finde @

f. Tryk OK for at gemme dine indtastninger.

g. Dit sim kort skal nu aktiveres, hvis dette ikke allerede er gjort. Du kan se om kortet er aktivt hvis pkt 1 (som er sim kort indikator) har en prik i simkortet. Hvis der er kryds over simkort indikatoren, så er simkortet ikke aktivt eller defekt.

Kamera skærm diagram

h. Skal du have aktiveret sim kortet, så skal du send din oplysninger til https://dangate.dk/simkort Her bliver du guidet igennem oprettelsen igennem række felter som skal udfyldes. Tryk herefter send og Dangate modtager nu dine oplysninger elektronisk. Bemærk at der kan gå op til 1 hverdag før dit kort bliver aktiveret.

i. Herefter skal er du klar til at tage dit kamera i brug. Du sætter nu kameraet op, hvor det skal sidde og tænker for kameraet ved at sætte det på ON.

For at se om kameraet tænker kan du se om 1 diode på forsiden af kameraet blinker. Det vil det gøre ca. 30 sekunder og derefter gå ud.
Nu begynder kameraet at tage billeder og sende.


2 Hvorfor er mit vildtkamera stoppet med at sende billeder?

1 Har kameraet været løbet tør for strøm eller har du skiftet batterier?

a. Sandsynligvis er kameraet gået tilbage til manuel sending.

b. Åbn klappen i bunden af kameraet. Tænd kameraet i TEST-tilstand.

Nu tænder kameraet op i start mode.

2. Har du skiftet simkort til en anden teleoperatør, så skal du have ændret indstillinger i kameraet. Se punktet “18” i denne guide

3. Har du sørget for at betale for sim kortet er aktivt?
Er der betalt for sim kortet abonnementet?

Du kan se om dit simkort er aktivt, hvis du tænder for kameraet i “TEST” og displayet tænder op med nedenstående billed. Tjek at pkt 1 på nedenstående billede står som dette. Er der et X over pkt. 1 så er dit kortet ikke aktivt.

Sørg for at dit sim kort abonnement er betalt eller der er penge på sim kortet, hvis det er et taletidskort. Kontakt din teleoperatør for at få åbnet dit sim kort.

Kamera skærm diagram

4. Har du ændret kameraet til at tage video, så vil kameraet ikke sende, da kameraet ikke kan sende videoklip.


3 Kan jeg manuelt sende et billede fra mit vildtkamera?

1 Ja, du kan altid “tvinge” kameraet til at sende et billed til dig.

a. Åbn klappen i bunden af kameraet. Tænd kameraet i TEST tilstand

Nu tænder kameraet op i start mode.

b. Brug nu fjernbetjening og tryk på MENU knappen og gå derefter til punktet “send billed”.

Bruge piletasterne på fjernbetjeningen.
Vælg her “Manuel”. Tryk OK for at bekræfte valget.

c. Gå nu tilbage til hovedmenu ved at trykke på Menu knappen til du er tilbage.

d. Nu trykker du på OK knappen og der vil komme et billed frem – forudsat at kameraet har optaget et billed – Tryk derefter på Menu knappen. Kameraet skriver nu om du vil sende billedet.

Tryk på OK knappen for at sende billedet.

e. Kameraet går nu igennem 10 trin, hvorefter kameraet skriver “billed sendt succesfuldt”, så har kameraet sendt billedet. Hvis der er fejl på afsendelse vil kameraet skrive det.

f. Ved fejl tjek punkt 21 i denne guide. Lav eventuelt genindstilling af operatør-opsætning.


4 Hvorfor tager mit vildtkamera billeder uden der er noget?

1 Kameraet kan tage billeder uden motiv. Det skyldes ofte temperaturforskelle ude foran kameraet, da kameraet reagere på temperaturforskelle og så en bevægelse. Eksempelvis hvis solens stråler rammer ind i pir sensoren. Eller kameraet står ved en træstamme, hvor solen kan kaste skygger ned gennem trækronerne. Det giver temperaturforskelle og så tror kameraet at nu skal der tages billeder.

Vend kameraet så vidt muligt orienteret mod Nord.

Sættes kameraet op på et træ, så kan det i forårsmånederne forekomme flere tomme billeder. Forsøg at sæt kameraet op såvidt muligt så det fotografere ind mod træ/buske. Det giver også bedre belyste natbilleder

2 Vær opmærksom på at der kan forekomme mus og rotter på en foderplads. Mus kan være svære at se på billeder, ligesom småfugle kan være svære at se.

a. Sæt evt kameraet til at optage videoklip i en periode, da du derved har nemmere ved at se smådyr på video klip.

b. Du skifter fra foto til video i kameraet ved at bruge din fjernbetjening og kameraet sat i “TEST” mode. Tryk på Menu knappen for at komme ind i menuen. Husk at trykke på OK knappen, hvis du ændre og ønsker at gemme din ændring.


5 Hvorfor tager mit vildtkamera kun sorte billeder om natten?

1 Tager kameraet sorte billeder om natten, skyldes det oftest at batterier i kameraet er ved at skulle skiftet. Det første kameraet slår fra, når strømmen i kameraet er ved at være lavt, er nat billederne

a. Skift batterier. Husk at vende polerne på batterierne rigtigt.

2 Hvis kameraet er sat op så det fotografere ud i “ingenting” eksempelvis ud over en mark, så har kameraet ikke rigtig noget at belyse op imod. Lidt ligesom hvis du bruger en lommelygte og lyser op i luften, så kan du heller ikke se lyset
a. Stil kameraet så vidt muligt at det fotografere op imod buske/træer. Eller sørg for kameraet peger svagt ned ad, så har kameraet en baggrund at lyse op imod.


6 Jeg tror mit SIM-kort er blevet lukket, hvad skal jeg gøre?

1 Du kan se om dit simkort er aktivt, hvis du tænder for kameraet i “TEST” og displayet tænder op med nedenstående billed.

2 Tjek at pkt 1 på nedenstående diagram fremgår på dit kamera. Ser du et X over pkt. 1, som det vises på fotoet herunder, så er dit kortet ikke aktivt.

Kontakt din teleoperatør for at få genåbnet dit simkort.


7 Hvordan placerer jeg bedst mit vildtkamera?

1 Du placere bedst dit kamera orienteret mod nord. Sæt kameraet i en højde af ca. 1 – 1,5 meter. Lad kameraet pege svagt nedad for at få mere belyst natbilleder.

2 Undgå at sæt kameraet inde på et træ, da kan give tomme billeder pga. forstyrrende temperaturforskelle. Og skal kameraet sende billeder til dig, så vil fugtige/våde træer skærme for antennesignalet.


8 Hvad skal jeg huske hvis mit kamera skal repareres?

1 Du skal lave en beskrivelse af problemet. Husk at skrive navn og adresse på afsender, så vi kan sende det tilbage til dig efter rep.


9 Hvilke batterier er bedst at bruge i et vildtkamera?

1 Vi anbefaler som minimum at bruge industrielle batterier, da denne type batterier er bedre egnet til vildtkameraer. Det skyldes at industri batterier bedre kan afgive større mængde strøm på kort tid. Hvor imod et “typisk” batteri er meget egnet til fjernbetjeninger eller lommelygter, hvor strøm trækket er mere jævnt.

2 Bedst vil det være at bruge Lithium batterier, da Lithium batterier holder en konstant spænding indtil de er opbrugt. Mens alkaline løbende taber spændingen, så det giver mere ustabile kameraer drift.

3 Vær også opmærksom på, at billigere batterier har en risiko for at lækage og dermed løber der batterisyre ud i kameraet. Det kan ødelægge dit kamera

4 Lad være med at blande gl. og nye batterier. Skift altid samtlige batterier


10 Hvor mange batterier skal der sidde i kameraet?

1 Du kan vælge mellem 4 eller 8 batterier. Husk de skal sættes batteri kassen parvis, altså 4 og 4. Husk at vende polerne rigtigt efter anvisningerne i batteri-bakken.


11 Hvordan fungerer abonnementet til mit vildtkamera?

1 Vores abonnement fungere på den måde, at du køber 1 års abonnement. Du har ca. 5000 MMS eller 1 Gb data (email) – det svarer til ca. 7000 billeder pr. måned. Efter 1 år vil du få tilsendt en faktura på forlængelse af abonnementet. Hvis du ikke ønsker at fortsætte, så giver du os bare besked om at lukke abonnementet


12 Kan den sende billede fra mit vildtkamera til til både mobil og email?

1 Nej, kameraet kan kun sende billeder via enten SMS eller email, og ikke begge dele på én gang.


13 Hvad skal jeg gøre hvis jeg opdager fugt i mit vildtkamera?

1 Du kan typisk se, at der begynder at være fugt i vildtkameraet, når billederne begynder at blive sløret i bunden og siderne af billederne.

a. Når det sker, så kan du tage kameraet ind i varmen. Åbne for bund klappen og lad kameraet tørrer ud i ca. 24 timer. Herefter kan du sætte kameraet ud igen
b. Du kan vælge at bruge fugt brikker til dit kamera. Fugt brikkerne optager fugten. Men fugt brikkerne skal selvfølgelig skiftes ud over tid. Du kan købe dem her https://dangate.dk/produkt/anti-dug-indlaeg-til-vildtkamera/


14 Kan jeg skifte fra at sende MMS til Email?

1 Ja det kan du godt. Men det kræver at du ændre indstillingerne i kameraet

a. Åbn klappen i bunden af kameraet. Tænd kameraet i TEST tilstand.
Nu tænder kameraet op i start mode

b. Brug nu fjernbetjening og tryk på MENU knappen. Derefter går du til punktet “send til”. Bruge piletasterne på fjernbetjeningen. Vælg her “Email (GPRS)”. Tryk OK for at bekræfte valget

c. Indtast derefter din email adresse med fjernbetjeningen.

d. Tryk på “#” til skifte mellem hver indtastning. Brug knappen “1” for at finde @ / . osv.

2 Du kan også ændre opsætningen ved at lave en ny programmering af kameraet via vores BMC config.

a. Brug vores BMC config til at ændre opsætning. Husk at vælge den rigtige kamera model . Se https://dangate.dk/guides/drivers/

b. For en mere udførlig forklaring til, hvordan du ændre opsætningen via BMC config programmet, så kan se det på https://dangate.dk/guides/drivers/ Se under afsnittet Bolyguard vildtkamera opsætning til MMS eller EMAIL

3 Du skal så efterfølgende have ændret dit sim kort abonnement til at sende via data. Dette dog kun, hvis dit sim kort abonnement kun kan sende via enten MMS eller EMAIL. Nogle abonnement har både mulighed for MMS og EMAIL.


15 Hvordan skal jeg indstille PIR på mit vildtkamera?

Kameraets PIR sensor reagere på temperaturforskelle og bevægelse.
For at ændre kameraets følsomhed skal du ændre på indstillingerne for PIR sensoren.

PIR udløser LOW = så skal der ikke meget til at udløse PIR
PIR udløser HIGH = så skal der meget til at udløse PIR.
PIR interval angiver hvor mange sekunder der skal gå før PIR sensoren kan udløses igen.


16 Hvorfor bruger mit vildtkamera så meget strøm

1 Kameraet bruger rigtig meget strøm, hvis du har slået SMS kontrollen til i dit kamera. Det svarer lidt til at du bruge din telefon konstant på nettet. Så forsvinder strømmen hurtigt.

a. Slå evt. SMS kontrollen fra

b. Brug en ekstern strømkilde eller Lithium batterier

2 Tager du mange billeder der skal sendes, så bruger kameraet også meget strøm

a. Sæt evt. PIR interval lidt op eksempelvis 5 minutter. Gå ind i menu på kameraet og med fjernbetjeningen går du til menupunktet “PIR interval”. Det ændre du så til eksempelvis 5 minutter og trykker OK for at gemme

3 Er der dårlig antenne signal, så vil kameraet bruge ekstra meget strøm for at kunne sende billederne igennem

a. Flyt evt. kameraet til et sted med bedre signal dækning.

b. Du kan også købe en ekstern antenne, som bedre kan fange signalet. Du kan købe den på https://dangate.dk/produkt/antenne-forstaerker-til-mms-kamera/


17 Kan kameraet bruge min egen mailserver til at sende billeder på emails?

1 Du kan ændre til din egen mail server ######


18 Hvordan laver jeg en opsætning eller ændre min teleoperatør

1 Ja, du kan ændre teleoperatør. Men det kræver oftest at du skal have ændret i dine opsætninger i kameraet

a. Brug vores BMC config til at ændre opsætning. Husk at vælge den rigtige kamera model . Se https://dangate.dk/guides/drivers/

b. For en mere udførlig forklaring til, hvordan du ændre opsætningen via BMC config programmet, så kan se det på https://dangate.dk/guides/drivers/ Se under afsnittet Bolyguard vildtkamera opsætning til MMS eller EMAIL


19 Kamera linsen sidder løs

1 På fronten af kameraet sidder linsen. Omkring linsen sidder et IR filter, der skal sidde løst. Så det er ikke en fejl at det bevæger sig ind foran linsen. Kameraet finder selv ud af at deaktivere filteret.