Synes du også, det er svært at tilberede vildgæs, så kødet bliver mørt og lækkert ? Vi har her et par nemme opskrifter på grillet gåsebryst med lækkert tilbehør.
Variant 1
Ingredienser:
- 2 stk. vildt gåsebryst
- Salt og peber
- Sukker
Du starter med at krydre 2 stk gåsebryst med rigelig salt og en smule sukker. Lad dem ligge i denne saltning i 3-4 timer. Herefter skylles saltblandingen af og du lægger dem på grillen ved indirekte varme og kun ca. 80 grader. Tilfør røg i form af røgflis (gerne æbletræ). Har du ikke en grill med indbygget røgrør (fx en Napoleon PRO), kan røgflis tilføres via et eksternt røgrør eller lign.
Du røger de saltede gåsebryster i 25 min. Krydr med peber og herefter grilles de færdige ved først at brune dem af over direkte varme. Flyt dem til indirekte varme (180 grader) til en kernetemperatur på 58 grader.
Lad kødet trække i 5 min inden udskæring.
Variant 2
Ingredienser:
- 2 stk. vildt gåsebryst
- Teriyaki
- Akaciehonning
- Salt og peber
- Sukker
- Smør
- Svampe efter eget valg
Marinerer de 2 gåsebryster i lige dele teriyaki og akaciehonning. Lad dem ligge heri i en times tid. Krydr med salt og peber. De brunes af over direkte varme og grilles færdig ved indirekte varme ca 180 grader til 58 grader i kernetemperatur.
Tilbehør
Ristede svampe:
Svampe efter eget valg ristes i smør, en anelse sukker, salt og peber.
Rosenkåls creme:
- Rosenkål
- Lidt hønsebouilon
Kog kålene i vand med lidt hønsebouilon. Når de er kogt, blendes de med rigelig smør (1/3 i forhold til kål) og krydr med salt og peber.
Rå rødkåls salat:
- Snittet rødkål
- 1-2 Appelsiner
- Olivenolie
Fint snittet rødkål vendt med appelsinstykker samt saften der medfølger. Smages til med akaciehonning, salt, peber og lidt olivenolie. Denne salat må godt laves et par timer inden, så den kan trække lidt. Vend rundt ind imellem.
Sauce af gåse skrog:
- 1/4 selleri
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 2 æbler
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 kvist timian
- Persille
- 10 peberkorn
- 1 laurbærblad.
Gåseskroget brunes i godt med smør i en stor gryde. Tilføj 1/4 selleri, 1 porre, 2 gulerødder, 2 æbler, 1 stort løg, 3 fed hvidløg, en kvist timian og persille. Ti peberkorn og et laurbærblad.
Brun af og dæk med vand. Lad det simre i 4-5 timer under låg. Si det hele og kog ind. Jo mere det koger ind, jo kraftigere bliver saucen. Der bør være fond/sauce til flere gange, så du kan lægge noget i fryseren.
Velbekomme !