header med betalingskort
Vi holder påskeferie - telefonerne er åbne igen d. 2, hvor alle ordrer også afsendes

Rævejagt med Lokkekald og Critters

Mange danske jægere, dyrker lokkejagt efter ræv- og af god grund! 

Rævejagt med lokkekald er nemlig utroligt spændende og intenst, det er god vildtpleje, og sidst men ikke mindst så kan man forlænge sin jagtsæson betydeligt! Man må nemlig regulere ræve både i Februar og rævehvalpe i Juli og August.

De fleste jægere som har kastet sig ud i lokkejagt efter ræv, benytter sig først og fremmest af et af de mange lokkekald, som efterhånden findes til formålet. Lokkekaldene imitere oftest de forskellige byttedyrs angstskrig – eksempelvis er lyden af en skadet hare eller fugl meget effektivt og populært.

Du kan sagtens få succes på rævejagten, udelukkende ved hjælp af noget godt camouflage og et lokkekald, men hvis du vil have endnu mere success på de snu ræve, kan det sagtens betale sig at kigge efter en Critter. 

En Critter imiterer ofte en skadet hare/kanin som vrider sig rundt i smerte og kan bedst betegnes som en elektronisk “rævelokker”. 

Helt enkelt er en critter opbygget af et stykke pels, placeret på en elektronisk enhed, som kan svinge pelsen rundt i luften, så det ligner et skadet byttedyr.

En succesfuld rævejagt, med lokkekald og critter

Hvorfor bruge en Critter til rævejagt ?

En critter er faktisk ligeså meget en afledningsmanøvre, som det er et lokkemiddel, når det kommer til rævejagten. 

Ræven vil som regel altid nærme sig sit bytte op mod vinden, for at lure eventuelle fare og det gør sig også gældende ved lokkejagt. Derfor har mange jægere oplevet at ræven får fært af dem, inden en skudchance byder sig, når de sidder med lokkekaldet. 

Denne problemstilling kan nemt afhjælpes ved at medbringe en critter på lokkejagt efter ræv.

Helt enkelt placeres critteren et taktisk sted, hvor man ønsker at ræven skal komme for. Det kan eksempelvis være ude i det åbne og indenfor en god skudafstand. 

Når critteren er placeret går du som jæger i position et stykke derfra og begynder at kalde med dit rævekald. Er du heldig at en ræv kommer ind på dit kald vil den som regel have sin opmærksomhed rette mod det sted lyden kommer fra (din placering), men kun indtil den ser critteren og tror at den har fundet det “larmende byttedyr”.

Dette vil trække rævens opmærksomhed væk fra dig og over på critteren og det er lige den åbning du har brug for som jæger. For mens rævens opmærksomhed er afledt har du nemlig meget bedre mulighed for at få afgivet et godt skud, uden at ræven opdager dine bevægelser.

Placering/brug af Critters

Det kan være svært at sige præcist hvordan en critter skal placeres i forhold til jægeren, da det selvfølgelig afhænger af både vind og vejr, terrænets udformning og jægerens færdigheder.

Vi har dog gjort os nogle erfaringer på vores egne rævejagter, og dem skal du selvfølgelig ikke snydes for.

  • Placer critteren så ræven kan se den på langt hold, men heller ikke alt for åbent. Ved siden af en lille busk, en tot græs, eller en bakke er fint. 
  • Critteren kan med fordel placeres “i vinden” så du selv kan rykke lidt ud af vindretningen og undgå at ræven får fært af dig. 
  • Placer ikke critteren for langt væk fra dig. Lyden fra kaldet må ikke virke for langt væk i forhold til critteren. Et sted mellem 25-75 meter er helt fint
  • Sørg for at kalde i retning af critteren – på den måde bliver setuppet mere realistisk 
  • Når ræven nærmer sig og er opmærksom på critteren, er det en god ide at holde igen med lokkekaldet. Jo tættere ræven kommer på, jo nemmere har den nemlig ved at regne ud at lyden ikke kommer fra samme sted som critteren

Med disse 5 råd i baghovedet, er du rigtig godt på vej og vil helt sikkert få succes med din rævejagt. Du vil selvfølgelig også kommer til at gøre dig dine egne erfaringer og forbedre teknikken, så den bliver din helt egen, men det er jo bare det fede ved lokkejagt.

Valg af Critter

Der findes efterhånden et stort udvalg af critters til rævejagt og de er alle sammen forskellige. Der findes forskellige størrelse, farver, former og bevægelsesmønstre, men fælles for vores critters er at de er testet på praktisk jagt med succes – Derfor kan du roligt vælge lige den critter, som du synes er allerfedest.

Herunder har vi listet nogle af de critters vi selv syntes er allerfedest, og knyttet en kort kommentar til hver af dem

Quiver Critter En rigtig populær critter fra Lucky Duck. Quiver critteren er udformet som en harre/kanin. Critteren her kan være rigtig effektiv til ræve om vinteren hvor føden er knap og på lidt længere afstande da den syner af mere. Desuden er den også super effektiv til kragejagt. Her skal den blot sættes op sammen med de almindelige kragelokkere for at imitere “at her er der mad”. Klik her for at se en video af Quiver Critter

King Critter – Denne Critter er også fra Lucky Duck og er super fed! Den er bygget i et tungere materiale og kommer med en tripod af metal. Dette gør den mere hårdfør over for vind og vejr, end de andre critters. Lokkeevnen er fantastisk og den lille tot af pels syner virkelig af noget, når den svinges rundt på den fleksible “lokkedel”. Klik her for at se en video af King Critter

MOJO Fuzzy CritterDenne critter fra MOJO Outdoors er et fuldstændig gennemtænkt produkt. Den syner af meget, er super realistiks og så er der både en “krop” af pels og en hale som bevæger sig meget livligt. Alt dette tilsammen giver en meget naturtro lokker og en rigtig god effekt. Fuzzy Critteren er dødbringende effektiv til lokkejagt på ræv! Klik her for at se en video af MOJO Fuzzy Critter

Hele Team Dangate ønsker knæk og bræk på rævejagten

header med betalingskort