header med betalingskort

Avian-X lokkefugle

Flock eller uden Flock

Da vi introducerede nyheden om Avian-X nordiske lokkegæs uden flock, var debatten fuld af skepsis og kritiske udtalelser om, at de malede gæs ville skinne og skræmme gæssene væk.

Nu har gåsejagt sæsonen været i gang i knap 3 måneder, og vi har samlet en masser erfaringer fra jagt i både Danmark og udland med de nye lokkegæs fra Avian-X, herunder grågæs igennem en del af sæsonen.

Men vi starter lige med nogle faktuelle udfordringer

De fleste gåse- og andejægere kender problematikken med lokkefugle, der giver genskin og skræmmer de vilde fugle.

Det har man indtil nu løst ved at overtrække lokkefugle – primært gåselokkere – med kunstfibre (flock). Det har været en stor forbedring til at opnå succes på trækjagten – specielt inde i jagtsæsonen, hvor fuglene er ekstra vagtsomme.

Men flock belægningen har sine udfordringer. Flock er ikke specielt slidstærkt – også selvom processen hos nogle producenter er i super kvalitet. Der er stor forskel, og pris og kvalitet hænger som oftest sammen. Fakta er, at flock slides af – men du kan udsætte processen ved at opbevare og transportere lokkefuglene i ruminddelte tasker.

En anden kendt problematik er, når der er rimfrost eller falder sne på de opstillede lokkegæs. Hér kan du være nødsaget til at forlade skjulet midt under jagten for at rense lokkefuglene. Hvis der er flock på, vil frost og sne “klæbe” til lokkegåsen og gøre det svært at få isen banket af, og der er risiko for skader på flock belægningen.

Strand- og havjægere kender helt sikkert til problemet, og det er derfor man sjældent ser flock på lokkeænder.

Vi forhandler selv lokkegæs med flock fra Avian-X og GHG, så denne artikel er på ingen måde ment som en anbefaling til at fravælge lokkere med flock. Er du mest tilhænger af dem, så har vi flotte lokkegæs i sortimentet, men de usande profetier om malede gæs fra Avian-X – dem vil vi gerne tilbagevise med de efterfølgende erfaringer.

Hvordan går det så med de nye malede Avian-X lokkegæs?

På trods af de skeptiske røster har der været en enorm efterspørgsel på de nye Avian-X lokkegæs, der er malet med en ultra mat maling. Behovet findes helt sikkert for et alternativ i høj kvalitet til lokkegæs med flock. Allerede i september måtte vi bestille yderligere en stor container hos Avian-X, for at imødekomme efterspørgslen fra de danske og europæiske gåsejægere.

I stedet for at gå for meget i offensiven ift. dem, som skød nyheden om de malede lokkegæs ned, så valgte vi at lade jægerne drage deres egne erfaringer med lokkerne. Vi har været i tæt dialog med mange af vores kunder, for at høre om deres oplevelser og en eventuel forskel på gåsejagten med de nye malede lokkegæs kontra dem med flock, som de hidtil har brugt.

Det er vigtigt for os, at gåsejægerne kan vælge deres investering i lokkegæs ud fra fakta i stedet for, hvad andre føler og synes. De tilbagemeldinger vi har fået er fra både fritidsjægere, passionerede gåsejægere med mange års erfaring og professionelle outfitters, der lever af at gå på jagt med betalende kunder. Ligeledes har vi selvfølgelig vores egne oplevelser med Avian-X lokkegæs.

Nogle af de tilbagemeldinger vi har fået:

Carsten Høgbjerg skød 44 grågæs & 82 Canadagæs i Sverige
Jonas Løgsted & hans team har indtil nu skudt 324 gæs (Grågæs & Kortnæbbet).
Jon Anders Hovdal (Norge) har skudt over 200 grågæs med Avian-X
Kristian Lilley (Professionel outfitter i Skotland) har skudt rigtigt mange gæs med sine kunder. Både grågæs & kortnæbbet.

Kristian skriver:

“Honestly love these decoys, hands down the best I’ve ever used!”

Mark Robson (Professionel Outfitter i Skotland) har også skudt rigtigt mange, både grågæs og kortnæbbet med sine kunder.

Mark Skriver:

“October comes to an end and it’s been a great start to the goose season. We did 23 mornings this month, only 1 blank flight and an average of 18 geese per morning. With us packing up early on several mornings when a sustainable harvest had been taken.”

Charlie Tattershall gåsejæger fra Solway Wildfowlers i Scotland:

“Can I just say that the products you sell are second to none.
I ordered some pinkfoot goose decoys from you and they have to be the best I’ve ever seen or used, and I’ve been using goose decoys now for the last 30 years, but by far yours are the best
from ordering to delivery was less than a week which is also amazing considering where you are based. I myself will continue to buy products from yourselves in the future. “

Det er blot et udpluk af de kommentarer, billeder og film, vi har fået på Avian-X lokkegæs, og det er vel og mærke fra jægere, som er meget passionerede omkring gåsejagt, og professionelle jægere, der lever af at tage kunder fra USA og Europa med på gåsejagt.

Så vi tillader os nu at slå et stort søm igennem påstanden om, at man ikke kan skyde gæs fra Avian-X malede lokkegæs. Der er ingen som helst faktuelt belæg for at påstå, at de skræmmer gæssene væk – tværtimod er der nedlagt mange gæs udelukkende med Avian-X i opstillingen.

Hvorfor vi mener, at lokkegæs fra Avian-X er markedets bedste?

Det er en påstand som selvfølgelig skal begrundes. Flere producenter på markedet tilstræber at lave flotte lokkefugle, men har du haft en Avian-X lokkegås i hænderne, så er det åbenlyst, at de i både materiale, design og detaljer er i en liga for sig.

Detaljer i anatomi og fjerdragt er ikke blot malet på. Lokkegæssene er skulpteret til perfektion af den verdensberømte decoy carver Rick Johannsen og hans team, der har fået nedlagte grågæs og kortnæbbede gæs fløjet til USA for at få de helt rigtige konturere på krop og fjer.
Avian-X lokkefugle er samtidig fremstillet i et blødere plastmateriale, der giver mulighed for at banke is og sne af lokkerne med et let slag eller tryk på lokkeren – uden at der sker skade på malingen.

Avian-X har udviklet en super mat maling, der ikke skinner blåt ved UV lys eller afgiver genskin fra solen.

Nothing beats the real thing – det er vi klar over, men inden for fremstilling af lokkegæs er der bare ikke andre producenter, der kan matche Avian-X.

 

Uanset hvilke lokkegæs du foretrækker at jage med, og udvalget er heldigvis stort, så håber vi, at alle får en fantastisk trækjagt sæson med en masse gode oplevelser.

Knæk og bræk fra
Team Dangate

 

header med betalingskort