header med betalingskort

Foder på pladsen er ikke altid nok

Mange jægere udøver vildsvinejagt på foderpladser, hvor der ofte fodres med majs, korn eller noget helt tredje. Dette kan være ganske effektivt, til at holde grisene væk fra landbrugsarealer, og selvfølgelig også for jagten. Men det er ikke altid at majs er nok til, at grisene er stabile på pladsen. Eksempelvis kan grisene være rigtigt svære at lokke, om sommeren når hveden “mælker”, eller om efteråret hvor skoven er fuld af agern, bog og nødder. I sådan et tilfælde kan du optimere din foderplads betragteligt ved at supplere op med et eller flere lokkemidler.

Der findes et hav af lokkemidler at vælge imellem, og de har alle forskellige egenskaber. Nogle virker hurtigt og kan faktisk lokke grise ind “med det samme”. Andre er mere langsomt virkende, men til gengæld holder de længere.

Vi vil præsentere en række forskellige lokkemidler, og forklare hvad de kan og hvordan du skal anvende dem

Bøgetjære – En gammel klassiker

Lokkemidler kan højne potentialet på en foderplads betragteligt, til små penge. Det “ældste” og mest brugte lokkemiddel til vildsvin er ren bøgetjære. Grisene gnubber sig op ad tjæren for at holde pelsen fri for utøj, og ornerne kan også finde på at gnide tandsættet på stammer som er tjæret godt ind. Derfor søger de helt naturligt duften af bøgetjære. Det er ikke til at sige, hvorfor det lige netop er bøgetjæren, som grisene har kastet deres kærlighed på, men faktum er at andre typer af tjære, ikke har samme effekt.

Du anvende bøgetjæren ved, at smøre det ind på et træ eller en træstub, i nærheden af foderpladsen. Grisene vil da opsøge den karakteristiske duft, og derved finde foderpladsen. Sørg for at du kan undvære træet, som du smører ind i tjære. Grisene kan nemlig ikke lade være med at rive barken af træet.

Her er en video, hvor vi viser hvordan vi tjære vores egne pladser – den viser også hvor godt det virker

 • Bøgetjære med pensel
  Bøgetjære med pensel
  129,00 kr.
 • Bøgetjære 500 ml spray
  Bøgetjære 500 ml spray
  99,00 kr.
 • Bøgetjære - 5 Liter
  Bøgetjære – 5 Liter
  189,00 kr.
 • Bøgetjære - 2,5 Liter
  Bøgetjære – 2,5 Liter
  149,00 kr.

Flydende lokkemidler – Hurtigtvirkende og effektivt

Der findes efterhånden en lang række flydende blandingsprodukter, som har en meget hurtig effekt, på vildsvinene. Nogle af dem er baseret på bøgetjære og derefter tilført andre elementer, som eksempelvis vegetabilske olier. Dette giver dem nogle nye egenskaber i forhold til den rene tjære. En af disse egenskaber, er at disse lokkemidler, ofte er mere tyndtflydende end tjæren, og derfor noget nemmere at anvende.

Her vil jeg præsentere et par forskellige lokkemidler, som har det til fælles, at de er nemme at arbejde med.

Bærmix V1

Vores egen bærmix har et højt indhold af frugtsukker, som grisene ikke kan stå for. Den er tyndtflydende og nem at håndterer. Vi har selv brugt den, ved at hælde den ned i vores aktivitetstønder, så den blandes med majsene deri. Den model har vi haft stor succes med, som du kan se i videoen nedenfor. Du finder vores Bærmix V1 lige her

AttraTec N01 – Suhlengold

AttraTec No1 Suhlengold er et bioaktivt lokkemiddel til vildsvin og råvildt baseret på bøgetjære og vegetabilske olier, der reducerer den skarpe tjæreduft.

Suhlengold er letflydende og kan doseres direkte på stubben eller træet, så du slipper for klistrede handsker, klæbende pensler og en beholder der drypper. Selv ved lave temperaturer om vinteren vil Suhlengold være flydende og let at arbejde med.

Efter brug lukkes skruehætten på flasken godt til, og så er der ingen lugtgener, når produktet transporteres i jagttasken eller i bilen.

AttraTec No1 Suhlengold er drøj i brug og meget effektiv. Derfor skal du dosere i forholdsvis små mængder af ca. 50 gram på hvert sted.

ARACAE Lokkemidler

Svenske ARACEAE fremstiller nogle af markedets mest effektive lokkemidler. Hos os finder du 3 forskellige produkter fra firmaet, nemlig en hurtigvirkende model, en “almindelig” model og en langtidsvirkende model.

Når et dyr søger føde bruger det sin veludviklede lugtesans, som er naturligt lagret i hukommelsen. Det er stimuleringen af disse sanser, ARACEAE anvender i udviklingen af lokkemidler. Lokkemidlerne er fremstillet af vegetabilske olier, tjære og harpiks, og de er 100% bionedbrydelige.

 • Bær Mix V1 vildsvin lokkemiddel
  Bær Mix V1 vildsvin lokkemiddel
  199,00 kr.

Mineralske lokkemidler – Giver sundere dyr

Et lidt overset lokkemiddel/tilskudsfoder er de mineralske lokkemidler. Her får du som regel en blanding af salte og mineraler, som er tilført en form for smag eller duftstof, med lokkende effekt. Denne type af lokkemiddel er faktisk rigtig godt for grisene, da det holder dem modstandsdygtige overfor sygdomme. Det vil altså sige at de grise, som du ikke skyder, vil klare sig bedre, og tilmed udvikle større trofæer. Det kalder vi Win-Win . I denne kategori, finder du også forskellige typer af sliksten og saltpastaer, som har samme gavnlige effekt på grisene (og andet vildt)

Vi fører en række af mineralske foderprodukter til vildsvin, og her i videoen har vi testet 3 af dem på en foderplads. Se den og bedøm selv om det virker

 • AttraTec No16 Mineral salt & Vitamin - 2 kilo
  AttraTec No16 Mineral salt & Vitamin – 2 kilo
  129,00 kr.
 • Mineral lokkemiddel til vildsvin
  Mineral lokkemiddel til vildsvin
  75,00 kr.199,00 kr.
 • ViloRock Wild Øko - 10 kg
  ViloRock Wild Øko – 10 kg
  129,00 kr.

Majsbombe – Det nye sort

Majsbomber er et lokkemiddel, som er blevet utroligt populært på de forskellige foderpladser. Helt grundlæggende består en majsbombe af majs, som er blandet op med forskellige flydende elementer, således det bliver til et klæbrig, men fast masse. Ofte er massen tilsat gær og sukker, da gæringsprocessen udskiller en meget kraftig duft, som grisene ikke kan stå for.

Majsbomber bruges ofte til at starte nye foderpladser op, eller til at tjekke om der er grise i området, inden man kører alt foderudstyret ud. Ideen er at man enten ligger majsbomben på jorden, eller endnu bedre, graver den ned. Duften er simpelthen så kraftig, at grisene nok skal finde den, lige meget hvad.

Du kan sagtens selv lave dine majsbomber, så det får du en opskrift på, hvis du klikker lige her.

Er du mere til den hurtige løsning, så laver vi også vores egen version, som du kan se nedenfor.

 • Mjød Mix V2 lokkemiddel
  Mjød Mix V2 lokkemiddel
  199,00 kr.

Lokkemiddel på spray – hurtigt og let

Den sidste type af lokkemidler, som jeg vil præsentere dig for, er lokkemidler som kommer i enten spraydåse, eller forstøver. Der er altså tale om helt tyndflydende lokkemidler, med forskellige dufte i, som kan sprayes på foderpladesen, træstammer, jagttøjet mm.

Ofte er denne type af lokkemiddel, ganske effektive “her og nu” men de holder selvfølgelig ikke så længe, i vind og vejr, som eksempelvis den tykflydende bøgetjære.

Hvis vi lige starter ved bøgetjæren, så findes denne også på spraydåse. Meningen med en sådan er at du ved ankomst på din jagt, lige kan friske alle tjærepladser op, med spraydåsen. På denne måde ved du at der er frisk duft af tjære, imens du er på jagten, og du undgår at skulle rundt med den klistrede version. Det er altså et godt bud, på et hurtigtvirkende lokkemiddel, hvis tiden ikke lige er til at tjære alle pladser på ny.

Udover tjære på spray, findes der et hav af lokkesprays, med forskellige dufte. Nogle af dem dufter af majs, æbler og lignende, for at pifte foderpladsens naturlige duft op. Andre dufter eksempelvis af en ornes (keilers) Urin, eller brunstduft fra en so. Dette kan være effektivt, til at lokke vildsvin ind på pladsen, da de vil tro at der er andre vildsvin, på deres territorie.

Herunder ser du et lille udvalg af vores lokkesprays

 • Lokkemiddel med æbleduft
  Lokkemiddel med æbleduft
  175,00 kr.
 • Bøgetjære 500 ml spray
  Bøgetjære 500 ml spray
  99,00 kr.
 • Urinduft fra Buck Expert
  Urinduft fra Buck Expert
  199,00 kr.279,00 kr.

Vi håber at denne lille guide, kan hjælpe dig med at knække koden på vildsvinene. Husk på at lokkemidler ikke er ren magi og de vil ikke altid lokke grise ind, som perler på en snor. Dog er erfaringen at de kan bidrage med det ekstra, der nogen gange skal til, hvis grisene har let til føde, på enten marker, eller andre foderpladser – Så det er bestemt et forsøg værd.

Knæk og bræk fra team Dangate

header med betalingskort