header med betalingskort

Dan Thompsons lokkekald

I Skandinavien har Dan Thompsons PC rævekald i mange år været jægernes foretrukne hjælpemiddel til lokkejagt på ræv. Professionelle jægere såsom svenske Ulf Lindroth og danske Sandor Hestbæk Markus (Vildtkonsulent hos Naturstyrelsen) har i mere end 30 år brugt Dan Thompson lokkekald til lokkejagt på ræv og andre rovdyr – både herhjemme og i det store udland. Ulf Lindroth har tilmed produceret en film for år tilbage med titlen “Lockjakt på räv”, hvor lokkeeffekten af Dan Thompsons PC kald bliver vist frem i praksis.

Dan Thompsons lokkekald er utroligt nemme at bruge, og af netop denne grund er de i mange år blevet anvendt på Jægerforbundets kurser i brug af lokkekald til rævejagt. Underviseren på disse kurser var Sandor Hestbæk Markus, som delte sine mangeårige erfaringer med kursisterne. Kurserne gennemføres dog ikke længere.

I USA er Dan Thompson kendt som en legendarisk predator jæger og hans navn er for mange jægere derfor også ensbetydende med jagt i høj kvalitet. Man kan på mange måder sige, at jagten flød i hans blod, for i en meget tidlig alder blev han introduceret til ulvejagt af sin far, som også var en ihærdig jæger. Det er tydeligt for enhver, at jagt var hans store passion og i en periode af sit liv boede han tilmed i ørkenen, hvor han brugte tiden på at perfektionere sine færdigheder inden for især lokkejagt. Det var disse erfaringer der sidenhen førte til udviklingen af de ikoniske Dan Thompson lokkekald, som vi alle kender i dag.

Faklen gives videre

I forbindelse med Dan Thompsons pludselige død af et hjerteanfald i 2011 stod familien med en akut problemstilling. Hvem skulle videreføre det håndværk og brand, som Dan Thompson over en årrække havde opbygget? Der var ingen i familien, som havde et ønske eller evnerne til at kunne overtage. Familien spurgte derfor John Haslem, som på dette tidspunkt havde været i virksomheden i flere år, om han kunne være interesseret i at overtage produktionen på alle områder og dermed drive brandet videre til glæde for fremtidige generationer af jægere. Han takkede heldigvis ja og fik overdraget alle maskiner og prototyper.

Herefter kastede John sig ud i et eventyr, der har været hans kald lige siden. Med en solid base på det lille værksted i byen St. George nord for Las Vegas producerer John Haslem og hans kone Jennette i dag ca. 8.000 PC lokkekald om året på de selvsamme maskiner, som Dan Thompson efterlod og som i mange år har produceret lokkekald i allerhøjeste kvalitet. Alle lokkekaldene er fremstillet af det fineste amerikanske hårdttræ, der sikrer den klare og naturlige lyd, som gør Dan Thompson kald så populære.

 Dangate og Dan Thompson mødes

I 2018 deltog Dangate i Shot Shot messen i Las Vegas og i den forbindelse havde vi aftalt at mødes med John Haslem for at afgive en ny ordre til vores kunder i Danmark og Sverige. På mange måder blev dette et mindeværdigt møde, da det medførte at John og Jennette valgte Dangate som eksklusiv distributør af Dan Thompson Calls til hele det europæiske marked. Denne aftale er vi utrolig stolte af, og vi er glade for den tillid som John og Jennette har vist Dangate.

b.tv. John Haslem – b.mf. Henrik Thomassen – b.th. Søren Bo Andersen
f.tv. Jennette Haslem – f.th. Tina Hvidberg Andersen

I januar 2020 havde vi fornøjelsen af at besøge John og Jennette i St. George, hvor vi med egne øjne så og oplevede hvor enestående en produktion, der ligger til grund for hvert eneste PC lokkekald, der produceres. John viste produktionen fra start til slut, fra rundstok til lokkekald klar til lakering. Vi fik også lov til selv at sætte CNC maskinen i gang og slibe vores helt egne Dan Thompson lokkekald.

Fra rundstok til lokkekald.

 • Træet skæres op i stave.
 • Stavene laves herefter om til rundstokke.
 • Rundstokkene skæres op i mindre stykker.
 • Stykkerne drejes og udfræses herefter på en gammel CNC fræser, efter et nøje indkodet program afhængig af lokkekaldet.
 • Kaldene bores ud.
 • Kaldene slibes glatte, hvilket fremhæver årene I træet.
 • Reed presses manuelt med et stål t-stykke.
 • Hvert kald kvalitetstjekkes i forhold til dets udseende og form.
 • Kaldene sendes nu til en samarbejdspartner som sørger for at de modtager en coating i camouflage finish eller en højglans lakering.
 • Når kaldene kommer retur, bliver hvert eneste lokkekald håndtunet og justeret af John Haslem for at sikre den helt perfekte lyd og lokkeeffekt.
 • Jennette sørger til slut for påsætning af klistremærker, emballage og pakker lokkekaldene til forsendelse til jægere i hele verden.

Et minde om mødet

John og Jennette havde en kasse med lokkekald, som var sorteret fra pga. for store knaster eller ligefrem patronrester i træet, som var kommet til syne under produktionen. Vi fik mulighed for at vælge nogle af disse lokkekald til at tage med hjem som et minde om en fantastisk dag. Helt ekstraordinært, så blev vi også inviteret hjem i privaten, hvor vi så Johns allerhelligste hjemmekontor med Dan Thompson lokkekald klar til forsendelse, prototyper, merchandise og de løse reeds, som udgør en stor del af hemmeligheden bag den unikke lyd.

Vi er stolte og meget ydmyge, når John og Jennette fortæller os, at aftalen med Dangate er den bedste de nogensinde har indgået, rent arbejdsmæssigt. Det forpligter os hver dag at leve op til deres tillid og den historie, der ligger bag navnet Dan Thompson Calls.

 • Dan Thompson BD1 Rævekald - Fugleskrig
  Dan Thompson BD1 Rævekald – Fugleskrig
  369,00 kr.
 • Dan Thompson lokkekald - Mårhund
  Dan Thompson lokkekald – Mårhund
  399,00 kr.
 • Dan Thompson lokkekald PC1D
  Dan Thompson lokkekald PC1D
  399,00 kr.
 • Dan Thompson lokkekald PC1 Rævekald
  Dan Thompson lokkekald PC1 Rævekald
  399,00 kr.
 • Dan Thompson PC2D Rævekald
  Dan Thompson PC2D Rævekald
  399,00 kr.
 • Dan Thompson PC3 Rævekald
  Dan Thompson PC3 Rævekald
  349,00 kr.
 • Dan Thompson PC5 Rævekald
  Dan Thompson PC5 Rævekald
  349,00 kr.
 • Dan Thompson PC4 Rævekald
  Dan Thompson PC4 Rævekald
  349,00 kr.
 • Dan Thompson PC2 Rævekald
  Dan Thompson PC2 Rævekald
  369,00 kr.
header med betalingskort