header med betalingskort

Lokkegæs fra Dangate

Hos Dangate sælger vi flere forskellige typer af lokkegæs, og for mange jægere, giver det anledning til at spørger “Hvad skal jeg vælge?”.

Derfor har vi lavet dette blogindlæg, hvor du får en gennemgang af de forskellige lokkegæs, hvad de kan, og hvordan vi bruger dem.

Er du mere til at se en video? Så klik her og gå til vores serie “Opstart af gåsejagt”

Full Body lokkegæs

Full Body lokkegæs fra Final Approach

Full body fordele

  • Meget synlige
  • Utroligt naturtro
  • Realistisk bevægelse

Full body ulemper

  • Svært at bære mange stk.
  • Ofte dyrere end andre typer
  • Fylder meget

De fleste jægere, som dyrker gåsejagten målrettet, ved at brugen af lokkegæs er noget nær en nødvendighed. Især Full body lokkegæs, er et “must have” hvis du virkelig vil have succes med gåsejagt.

En Full body lokkegås er, som navnet antyder, en lokkegås lavet i fuld figur – Altså en 3D gås, om man vil. Ofte er disse gæs utroligt realistiske, både i udskæring, kropspositur, og maling. Derudover kommer de altid med en montagepind, som de kan vippe og bevæger sig på. Disse naturtro detaljer og realistiske bevægelse, gør dem til enhver gåsejægers vigtigste våben, især ved jagt på sky gåsearter, som grågæs.

Full Body lokkegæs, bør bruges tættest på den “landingszone” man laver i sin opstilling. Det er her de levende gæs kommer tættest på, og derfor her det er vigtigt med helt naturtro lokkegæs.


Gåseskaller

Gåseskaller

Gåseskaller fordele

  • Kan stables for nem transport
  • Relativt billige
  • God at gemme døde fugle under

Gåseskaller ulemper

  • Ingen el. minimal bevægelse
  • Manglende realisme
  • Manglende synlighed på afstand

Gåseskaller minder lidt om Full Body lokkegæs, men de er hule og mangler bugen/undersiden, for at være helt realistiske. Mange gåseskaller leveres også uden montagepinde og derfor bevæger de sig ikke. Tilgengæld kan gåseskaller stakkes oven i hinanden og de er derfor noget nemmere, at slæbe ud til jagtområdet. Af den grund bruges de ofte i samspil med full body lokkegæs, for at skabe mere fylde i opsætningen til en lavere pris

Et andet lille guldkorn er, at du kan skjule de skudte gæs under dine gåsekaller, ude på jagten. Noget der virkelige kan give pote, hvis gæssene er nervøse for at lande, mens der ligger døde gæs i din opstilling.


Vindposer / Sillosocks

Vindpose lokkegæs

Vindposer fordele

  • Tilfører bevægelse i set-uppet
  • Nemme at pakke og transportere

Vindposer ulemper

  • Ikke ultra-realistiske
  • Ikke gode at bruge for sig selv

Vindposer eller Sillosocks er en type lokkegås, der er bedst kendt for at tilføje bevægelse til opsætningen af lokkegæs. Lokkefuglene er groft sagt lavet som en pose, med et print der ligner en gås. Når du er på jagt fyldes poserne af vinden, så de bevæger sig lystigt, og det er denne effekt vi leder efter. Blandet sammen med andre typer af lokkegæs, giver det nemlig illusionen af gæs der vralter rundt, mellem artsfælderne.

Vindposer og Sillosocks, vejer praktisk talt ingen ting, så de er super nemme at transportere. Tilgengæld egner de sig bedst i samspil med andre lokkegæs. Både fordi de ikke er ultra-realistiske at se på, men også fordi det er unaturligt, hvis hele flokken bevæger sig.


Silhuet lokkegæs

Silhuet lokkegæs

Silhuet lokkegæs er i bund og grund “papskiver” med et realistisk påtrykt gåseprint, og de findes til alle de jagtbare arter. Dette er selvfølgelig groft sagt, da materialet er meget stærkt og vejrbestandigt.

Fordelen ved silhuet lokkefugle er den samme som med vindposer – Du kan genskabe en stor flok gæs som raster og æder uden at slæbe dig en pukkel til. Forskellen er tilgengæld, at silhuetterne ikke bevæger sig i vinden, og derfor er de gode at mixe ind i mellem dine vindposer, så ikke alle lokkere bevæger sig. Gæssene kan nemlig opfatte for meget bevægelse, som et signal om at der er fare på færde og at flokken er ved at lette

Silhuet lokkerne placeres så de peger i forskellige retninger. Peger de alle sammen i den samme retning, vil der være en vinkel, hvor de “forsvinder” når gæssene flyver over dem. Tilgengæld syner de af mere end man skulle tro, når man vinkler dem forskelligt

Her ses en film hvor vi i høj grad anvender Silhuetter og vindposer, blandet ind i vores opsætning


Vi håber at dette blogindlæg, har givet dig lidt mere indblik i, hvad de forskellige typer af lokkegæs kan, og hvordan og hvorfor vi bruger dem.

Hvis du er blevet nysgerrig kan du klikke her og se Danmarks største udvalg af lokkegæs

Knæk & Bræk
Team Dangate

header med betalingskort