header med betalingskort

 

vORES gode vildtkamera råd

De bedste råd til Placering af kamera

For at dit vildtkamera kan optage de bedste billeder til dig, så skal du som det første være opmærksom på kameraets placering. 

  1. Start med at orientér dig i området, inden du sætter kameraet op, og sørg for at rydde for grene, højt græs eller andre elementer, der kan bevæge sig i vinden. De kan alle påvirke sensoren og skabe “tomme” billeder. Vær også opmærksom på genstande (fx. vinduer), der kan reflektere solen mod kameraet.

  2. Sørg for at placere vildtkameraet mod nord, så solen ikke kan påvirke sensoren. Hvis dit vildtkamera har et indbygget solpanel, så skal kameraet placeres mod syd for at få mest mulig effekt ud af solpanelet og den bedste kvalitet på dine fotos.

  3. Sæt herefter kameraet op med den medfølgende rem eller montagebeslag på en stabil genstand f.eks. et større træ. Vælg et træ, der ikke svajer for meget i vinden, da det kan forårsage falske kamera detekteringer.

  4. Det er vigtigt, at du tager forbehold for, hvor motivet ideelt skal befinde sig for at kameraet optager de mest detaljeret billeder. Vores erfaringen er, at den optimale afstand fra kameraet til objektet i de fleste tilfælde bør være omkring 5 til 10 meter, så vil man kunne se opsatsen på bukken.

  5. Kameraet skal have et fokuspunkt. Hvis det peger ud mod en horisont, vil sensorerne og IR lyset have svært ved at blive aktiveret på det rigtige tidspunkt, og man kan ofte opleve, at kameraet optager billeder for tidligt, for sent eller at natbilleder er uskarpe/sorte. Kameraet skal placeres, så det peger imod træer, buske, en bygning, sten eller tilsvarende, der kan fungere som et fokuspunkt. 

  6. Sæt kameraet op, så det er parallelt med jorden. Dette forbedrer detekteringsområdet og dækningen af kameraets infrarøde Flash (IR Flash).

  7. Sæt kameraet op, så der er minimum af himmel på dine billeder. For meget himmel på billedet kan få IR-lyset til at blive forsinket om aftenen og forårsage mørke fotos.

Sådan får du de bedste nat billeder

De bedste betingelser for at få de mest optimale natbilleder med dit vildtkamera.

  1. Kameraets natlys er ikke en blitz, men infrarøde dioder (IR). Derfor er det vigtigt, at IR-lyset kan nå ud til motivet, når kameraet skal optage et billede. Hvis kameraet peger mod en åben horisont uden nogle objekter indenfor rækkevidde, så vil billederne fremstå som sorte i det fjerne.
  2. Sørg for at kameraet får et fokuspunkt dvs. en baggrund af buske, træer, en fast mur eller lignende, som IR-lyset kan reflektere i. Jo tættere baggrunden er, jo bedre er kvaliteten på ​​natteoptagelser.
    Billeder optaget i skoven vil typisk være bedre belyste, da IR-refleksionen er optimal.
  3. Brug et vildtkamera med flere IR-dioder. Der er meget forskel på de forskellige kamera modeller, både i kvalitet på linsen, betjeningsmuligheder men også antallet af IR-dioder der lyser op når der skal tages et billede i mørket. 
    Vores Bolyguard top model BG995/984 er udstyret med dobbelt så mange IR-dioder som vores bedst sælgende “All-round” kamera 595/584. Det gør BG995/984 utroligt velegnet til at tage gode billeder om natten og er derfor en fortrukken favorit af mange mårhunde jægere men også overvågningsselskaber.

Vigtigheden af gode batterier

Batterierne i kameraet spiller en meget vigtig rolle og er afgørende for funktionaliteten af kameraet: 

  1. Det er meget vigtigt, at du anvender kvalitetsbatterier i dit vildtkamera, og her er det ikke nok, at de er fra et kendt mærke. Der er stor forskel på pris og kvalitet selv inden for det samme brand (Varta, Duracell, Energizer mv).
    Vi anbefaler at du bruger industribatterier, hvor syren er indkapslet, så du ikke risikerer lækage, som kan ødelægge kameraets elektronik. Anvend altid nye batterier (bland ikke gamle og nye) og bland ikke batterier fra forskellige brands.
  2. Hvis du oplever, at kameraet har en ustabil drift og især i de koldere perioder, så er det typisk et tegn på, at batterierne ikke leverer den nødvendige strøm til kameraet, og skal derfor skiftes mere ofte (også selvom deres batteriprocent siger at der stadigvæk er strøm på.).
    Det kolde vejr får spændingen og ydeevnen til at falde på dine alkaline batterier, fordi denne type batterier bruger en syrebaseret væske der nemt bliver påvirket af kolde temperaturer.
    Se grafen til venstre som eksempel.
    Ønsker man stabil drift af ens vildtkamera i de kolde perioder anbefaler vi  derfor at man benytter litium batterier.
  3. Benyt eksterne strømkilder; skal kameraet sidde i et område man har begrænset adgang til, eller ønsker man at mindske, hvor meget færdsel der er til området, hvor kameraet er placeret i. Kan man med fordel tilslutte et ekstern batteri til kameraet. Husk at vælge det rigtige batteri (6 eller 12 volt) til kameraet og sikre dig at det korrekte kabel bliver brugt for ikke at få vand og fugt i kameraet.
    Vi kan anbefale vores eksterne Powerbank med indbygget solpanel, som væsentligt forbedrer batterilevetiden på dit kamera samtidigt bliver de medfølgende genopladelige litium batterier genopladet af solpanelet som yderligere forbedrer batterikapaciteten.
  4. Anvend Lithium batterier og bevar funktionaliteten af dit kamera indtil batteriet er helt tomt. 
    Mange professionelle fotografer anvender litium batterier til deres spejlrefleks kameraer, fordi de sikre den bedste mulige drift af deres kamera lige indtil batteriet er helt tomt.
    Et almindeligt AA alkaline batteri, vil miste spædingen når batteriprocenterne falder i takt med batteriet bliver brugt. Det betyder at fx når kameraet er nået ned på 30% strøm vil der oftest ikke være nok spænding nok på batterierne til at kameraets grundfunktioner virker. Eksempelvis vil det oftest være et af de første tegn, at ens kamera begynder at sende sorte natbilleder fordi IR-dioderne ikke får den nødvendige spænding til at kunne tænde når der skal tages et billede. 

Gode råd om vedligeholdelse

  1. Som med alt andet, så er det vigtigt at du tilser og vedligeholder dit vildtkamera et par gange om året. Det forlænger levetiden og sikrer, at det optager billeder eller video i den bedst mulige kvalitet.
  2. Dit Spypoint eller Bolyguard vildtkamera er fremstillet til udendørsbrug i alt slags vejr, men du skal alligevel sørge for at tjekke gummipakninger for eventuel udtørring eller revner, da vand og småkryb ellers kan trænge ind og forstyrre driften af kameraet. Vi anbefaler, at du vedligeholder gummipakningerne ved at smøre med en silikone stift. Husk også den gummipakning der sidder mellem antennen og kamerahuset.

  3. Som nævnt ovenfor, så er det meget vigtigt, at du anvender kvalitetsbatterier i dit vildtkamera. Der kan være en væsentlig forskel på pris og kvalitet – selv inden for det samme brand (Varta, Duracell, Energizer mv).
    Mange billige batteri typer har ikke den nødvendige forsegling af batteriets væske, og vi ser desværre for ofte kamera til service, hvor batterierne har lækket syre. Løber der syre ind i kameraets elektronik, er det ødelagt. Hvis kameraet ikke skal bruges i en længere periode, bør du derfor tage batterierne ud som en ekstra sikkerhed mod lækage. Køb kvalitets industri batterier her: https://dangate.dk/produkt/347/batteri-aa-

  4. Vi anbefaler meget, at du ved tegn på fugt/kondens tager kameraet med hjem og tørrer det ud et par dage på et varmt sted. Tag de fugtige batterier ud. Så vil du se, at dug omkring kameraets linse forsvinder igen. Brug helst vores anti-fugt brikker i denne periode af året, da de opsuger fugten og beskytter kameraet. Brikkerne lægges i batterihuset eller ved dækslet og sørg for at skifte dem jævnligt. De kan tørres og genbruges op til 4 gange. https://dangate.dk/produkt/anti-dug-indlaeg-til-vildtkamera/?v=dd65ef9a5579

  5. Vær opmærksom på at antennen er skruet helt på, så der ikke kan komme fugt ind i kameraet via antenneudtaget.

  6. Forsøg helst ikke at tørre linsen af med en klud, da støv og sandkorn kan ridse og ødelægge linsen. I værste fald kan du komme til at trykke linse filteret ind, og så skal kameraet sendes til reparation hos producenten.
    Hvis der sidder støv eller sandkorn, så anbefaler vi at du blæser det væk , eksempelvis; med en føntørrer eller trykluft. 

Hjælp til opsætning af dit Bolyguard kamera

Hjælp til opsætning til dit Spypoint kamera

Danske manualer til dit kamera

Klimakompenseret forsendelse
Har du stadigvæk brug for hjælp?

Skriv en email til os

info@dangate.dk

Vores åbningstider

Vi svarer på henvendelser så hurtigt vi kan, indenfor vores åbningstider.

Ugedag
Åbningstider
Mandag - 10:00 - 16:00
Tirsdag - 10:00 - 16:00
Onsdag - 10:00 - 16:00
Torsdag - 10:00 - 16:00
Fredag - 10:00 - 15:30
Lørdag - LUKKET
Søndag - LUKKET

 


Henvender du dig udenfor vores åbningstider, er du meget velkommen til at kontakte os på email, Facebook eller instagram, så kommer vi retur til dig hurtigst muligt.

header med betalingskort